Hout kloven

Kloofmachine huren

Kloofmachine

Wilt u snel en eenvoudig hout kloven? Dan is onze houtkloofmachine wat voor u. Niet meer dagenlang zwoegen om die paar stammen gezaagd en gekloofd te krijgen! Hout kloven was nog nooit zo makkelijk met deze zaag- en kloofmachine. De machine verwerkt hele stammen tot perfect openhaardhout. De lengte van het openhaardhout is variabel in te stellen (30-60 cm).

Veilig hout kloven

Het oud-Hollandse gezegde ‘Aan brandhout verwarmt men zich drie keer: bij het hakken, het kloven en het branden’ is vanaf nu verleden tijd, want hout kloven kan zonder al te grote inspanning. Bovendien gaat hout kloven met deze krachtige kloofmachine veilig, efficiënt en in hoog tempo.

 

Contact

Of neem direct contact op voor meer informatie

 

Over hout kloven

Bij hout kloven (of klieven) wordt hout met een kloofbijl of met behulp van wiggen gespleten. Vroeger was het kloven noodzakelijk om een boomstam in kleinere stukken te splitsen. Zagen was namelijk een tijdrovende en dure techniek en werd pas goedkoper na de uitvinding van de zaagmolen aan het einde van de 16e eeuw. Kloven wordt vooral gebruikt om openhaardhout te krijgen. 

Het kloven werd vroeger veelvuldig gedaan om een stam in de lengterichting in vieren te verdelen (de kwartieren). Deze kwartieren werden daarna zodanig tot planken gezaagd dat de zaagsnede vrijwel loodrecht op de jaarringen kwamen te staan. Hierdoor ging het hout minder werken.